A kárpótlási jegy tulajdonosai a csere előtt abban reménykedtek, hogy papírjaikat az állam névértéken, 1742 forinton váltja át a Forrás részvényeire. A társaság papírjait azonban ezer forinton vezették be a tőzsdére, ráadásul az árfolyam azóta további harminc százalékkal esett. Eközben maga a kárpótlási jegy is elértéktelenedett, a korábbi 100-1200 forintos kurzus helyett ma nem ér többet 550 forintnál. A Tebész érdekvédelmi szervezet már korábban tiltakozott, mivel szerinte néhány nagyobb befektetői csoport erőfölénybe juthat a többi részvényesel szemben. Az alapszabály ugyan 2004 augusztusáig védi a befektetőket, de ezután az időpont után a közgyűlés új igazgatóságot választhat. Amikor is néhány nagybefektető saját képére formálhatja a cég vezetését - írja a Magyar Hírlap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!