A Squid tokent a Squid Game projekt - egy kriptoplay-to-earn platform - kizárólagos érméjeként indították el – írja a CNBC.

A Netflix új koreai nyelvű "Squid Game" című sorozata, amely egy halálos versenyről szól, ahol felnőttek játszanak gyerekjátékokat a nagy pénznyeremény reményében, világszenzációnak számít. Most pedig saját márkájú kriptovalutája is van, amely hatalmas árfolyam-robbanással indult útjára.

Az érdeklődőknek azonban érdemes óvatosnak lenniük, mielőtt beleugranak a squid kereskedésébe. A CoinMarketCap figyelmeztetést adott ki, mondván, hogy "több jelentést" kapott arról, hogy a felhasználók nem tudják eladni ezt a tokent a Pancakeswapon, egy népszerű decentralizált tőzsdén.

Nem világos, hogy egyes felhasználók miért nem tudják eladni a tokenjeiket, de az érmét leíró fehér könyvben szerepel egy dömpingellenes technológia, amely megakadályozza, hogy az emberek eladják az érméiket, ha bizonyos feltételek nem teljesülnek.

A CNBC a Squid weboldalán felsorolt elérhetőségeken keresztül megkereste a fejlesztőket, hogy megkérdezze, tudnak-e a problémáról és dolgoznak-e a javításán, de nem kaptak azonnal választ. A Netflix azt mondta a CNBC-nek, hogy semmi köze a valutához, és nem támogatja azt.

Az érme, amely október 20-án kezdte meg az előértékesítését, és a fehér papírja szerint nyilvánvalóan "1 másodperc alatt elfogyott", csatlakozik más paródia kriptovaluták listájához, amelyek a hírverésen kívül minden különösebb ok nélkül nagy felfutásoknak voltak tanúi. A mém ihlette shiba inu érme például az elmúlt héten megduplázta az árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!