A devizapiacon és az állampapírpiacon is várják a kormány költségvetési szerkezeti átalakítási tervének részleteit. "A piacok már beárazták az intézkedések lehetséges pozitív hatásait" - idézte a Dow Jones Jobbágy Sándort, a CIB Bank elemzőjét. Az euró/forint árfolyamban korrekció jöhet a következő két hónapban, az euró jegyzése eljuthat a 275 forintos szintig, még akkor is, ha időközben áttöri a 268,50 forintnál húzódó határt és egészen 265 forintig kúszik, mert a globális befektetői hangulat várhatóan romlik majd, a forint erősödése pedig túlságosan gyors volt - tette hozzá Németh Dávid, az ING elemzője. Szerda reggel 7 óra körül az euró/forint árfolyam az utóbbi napokban megszokott módon 9 havi csúcs közelében volt, egy euró 270,15 forintba került a nemzetközi kereskedésben, az előző esti 269,54 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!