Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az EB jelentése - melyről bővebben ide kattintva olvashat - közel van a jó forgatókönyvhöz, hiszen rábólintottak a következő két évre, így legalább attól nem kell félni, hogy elveszítjük az uniós pénzeket - mondta a Napi Gazdaságnak Bámli Károly, a Commerzbank devizakereskedője. Mint mondta azért nem teljes az öröm, mert továbbra sem kerültünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól, 2014-re már ismét 3 százalék feletti hiányt vár az uniós szervezet, illetve az EB aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy csökkenő növekedési potenciált mutat az ország.

Ennek megfelelően a döntés nyilvánosságra hozatala után alig mozdult a forint, így délután kettő után pár perccel 281,8 forintot kértek egy euróért. Ez visszaesés a reggeli 281 alatti értékekhez képest, ám ebben nem az EB jelentése, hanem inkább az játszott szerepet, hogy egy rendkívül rossz makroadat jelent meg a német ipari termelésről, aminek következtében gyengült az euró a dollárral szemben. Forintmozgást ma még az hozhat, hogy még várják az államháztartás októberi, előzetes pénzforgalmi egyenlegének közzétételét - mondta Bámli.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!