Az amerikai dollár a főbb devizákkal szemben tegnap délután csak átmeneti erősödést produkált, majd este óta fokozatosan visszagyengült.

Az euróval szembeni jegyzések este átmenetileg 1,35 alatt is jártak, majd késő este óta 1,3530-1,3550 körül hullámoznak. A dollár/jen jegyzések a kiváló részvénypiaci hangulat mellett sem emelkedtek érdemben éppen a dollár gyengülése miatt, a jegyzések a hajnali 99-ről reggelre 98,40 körülig visszasüllyedtek. Az angol fonttal szemben este a dollár 1,59-ig erősödött, de reggelre 1,5990-ig visszakapaszkodott a kurzus.

A forint tegnap délután az amerikai megállapodás kézzel fogható közelségbe kerülése hatására erősödött: az euróval szemben 296 körülről 295 körülig jutott és ebben azóta sincs érdemi változás.

A dollár újbóli esése miatt a dollár/forint jegyzések 217,5 körülig ereszkedtek és a dollár újbüli gyengülése miatt könnyen előfordulhat, hogy a kurzus 217 alá bukik, ami nyolchavi új forintcsúcsot jelentene majd. A svájci frankkal szemben is erősödni tudott a forint 240-ről ma reggelre 239 körülig.

Ma magyar szempontból az államkötvény aukciók eredményei lesznek fontosak, míg külföldi viszonylatban az, hogy ma már újraindul-e az amerikai közszféra, mert ha igen, akkor egyrészt a mára ütemezett makroadatok is megjelenhetnek, másrészt az elmúlt közel három hétben elmaradt közlések is napvilágot láthatnak.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!