Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fed dollárnyomtatási programja visszafogásáról szóló szerda esti döntés fokozatosan erősíteni kezdte a dollárt, amelyet ma délután egy gyengülési hullám követett, de ebből gyorsan fordítani tudott az amerikai fizetőeszköz. Az euró/dollár kurzus például a reggeli 1,3630-ról 1,37 fölé lendült, de innen percek alatt 1,3770-ig visszanyomták.

A forint ma is stabil üzemmódba kapcsolt, az euróval szemben egész nap nem mozdult érdemben, így Matolcsy György nagybankok esetleges kivonulásával kapcsolatos délutáni jelzése (ami elvileg forráskivonást is jelenthet majd az országból) sem kavarta fel az állóvizet. A jegyzések nap végén is 298,5 körül álldogáltak a bankközi piacon, míg a dollár kurzusa 218,2 körül, a svájci franké 244-nél járt.

A forint stabilitása mellett kis elmozdulásokat láthattunk a régiós devizák euróval szembeni árfolyamában is. Az utóbbi két hetet vizsgálva viszont továbbra is elmondható, hogy a forint számít minimálisan a felülteljesítőnek (1 százalékot erősödött), míg a cseh korona mutatta a leggyengébb teljesítményt (0,8 százalékot veszített értékéből).

Az állampapírok másodpiacán csekély mértékű (1-4 bázispontos) hozamemelkedést mért az ÁKK a referenciahozamok délutáni megállapítása során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!