Stabil volt a magyar állampapírpiac

A hosszabb lejáratoknál egyértelmű hozamcsökkenés volt kedden a magyar másodlagos állampapírpiacon, míg az egyéves diszkont-kincstárjegynél egyedül magasabb lett a hozam.
NAPI, 2010. szeptember 21. kedd, 15:04
Fotó:

Minimális elmozdulások voltak kedden a másodlagos állampapírpiacon. A két rövidebb lejárat értéke egyáltalán nem változott, míg a 12 hónapos diszkont-kincstárjegyé 3 bázisponttal 5,78 százalékra növekedett. Az emelkedéssel egyedül maradt azonban ez az időtáv, miután az éven túliak minden esetben csökkentek kedden, igaz csupán 2-3 bázisponttal. A legnagyobb hozamot a 10 éves lejárat fizeti 6,86 százalékkal, ami 3 bázispontos csökkenés eredménye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK