Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétfőihez hasonló, viszonylag csöndes nap volt a devizapiacon. Az alapvetően pozitív hangulatban hajnalban az 1,3068-as szintig erősödött az euró a dollárral szemben, aztán a vártnál rosszabb német exportadat miatt korrekció jött, de ezt követően is 1,30 fölött maradt az árfolyam. A piac azért fél szemét az ECB-n tartja, mivel az utóbbi időben már nemcsak a periféria-, hanem a magországokból is gyenge makroadatok érkeznek, így a közeljövőben elképzelhető valamilyen lépés a központi bank részéről, amivel kimozdítaná a monetáris unió gazdaságainak megrekedt, gyönge szekereit − véli Bámli Károly, a Commerzbank devizakereskedője. Ennek ellenére a napokban maradhat az euró−dollár árfolyam az 1,2960−1,3070-es sávban.

A forint az euró erősödésével párhuzamosan maradt egy hónapos csúcsa közelében, bár napközben megfordult 298 felett is egy pillanatra az euró árfolyama, délután már ismét 296,50 környékén forgott, bár estére ismét mintegy 1 forintot erősödött a közös európai valuta. A dollár egységéért 228 forintot, a frankért mintegy 244 forintot kellet adni.

A hozamok 2−5 bázisponttal csökkentek a másodlagos állampapírpiacon, így 4,20 és 5,90 százalék közötti hozamot lehetett elérni.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!