Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dow Jones index 0,16 százalékkal, 20 100,56 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 0,07 százalékkal csökkent, míg a Nasdaq Composite 0,02 százalékkal lett kevesebb a csütörtöki kereskedésben.

A Dow Jones stabilan tartotta a 20 ezer pont feletti szintet, sőt eddigi napi csúcsán 20 125,58 ponton is járt, egy nappal a húszezres lélektani határ áttörése után.

A nap vesztesei a technológiai cégek és a telefontársaságok voltak, míg a fogyasztási cikkek gyártói többségükben emelkedtek.

Az S&P 500 indexet alkotó tizenegy szektor közül nyolc almutatója csökkent, de csak kis mértékben, közülük a legnagyobb, 0,39 százalékos esést a közműszolgáltatók szenvedték el.

Nagy súllyal nehezedett a Nasdaqra és az S&P 500-ra is a Qualcomm chipgyártó árfolyammozgása, amelyek részvényei a vártnál rosszabb gyorsjelentés miatt nagy forgalomban közel 6 százalékot vesztettek értékükből.

A Ford autógyár árfolyama több mint 3 százalékkal esett, miután friss gyorsjelentésében 783 millió dolláros veszteségről számolt be, szemben a 2015 utolsó negyedévében elért 1,9 milliárd dolláros nyereségről. A veszteség egyik oka a tervezett mexikói gyár építésétől való elállás volt, illetve nagyobb részt nyugdíjfizetéssel kapcsolatos kötelezettségek teljesítése.

A háztartási gépeket gyártó Whirlpool tíz százalék körüli mínuszban forgott, mert a vártnál alacsonyabb nyereséget termelt a tavalyi utolsó negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!