Stabilan áll a lábán a forint

Nem mozgott érdemben a forint csütörtökön.
Deák Bálint, 2013. április 11. csütörtök, 17:27
Fotó: Napi.hu

Viszonylag eseménytelen kereskedésben 296,80 forinton jegyezték az eurót csütörtök délelőtt a devizapiacon. Ugyanekkor a svájci frank 243,55, a dollár pedig 226,80 forinton forgott. A szerdai gyengülés után az euró erősödött a dollárral szemben, a közös európai devizáért 1,3088 dollárt kértek. A vártnál alacsonyabb inflációs adatra először gynegült az árfolyam, majd a 296,30 forintig ereszkedett az euró  ahol legutóbb március elején tartózkodott a jegyzés. Délutánra érdemi változás már nem történt, egy kis forint gyengülés hatására az árfolyam 297 fölött stabilizálódott, így a 296 körüli technikai támaszt továbbra sem tudta áttörni az árfolyam. A héten a 296,30-298,50-es szintek közé beszorult árfolyam így inkább nemzetközi hatásra mozdulhat el valamerre.

Az euró dollár esetében a jó nemzetköz hangulat hatására 1,31 felett kereskedtek stabilan a keresztárfolyammal, ellenállás 1,315 környékén van. A svájci frank az euróval szemben 1,22 környékén ingadozott komolyabb mozgás nem volt benne. Így egy dollár  este 226 forintot, a frank 243 forintot ért.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK