Az euró stabilizálódhat a dollárral szemben, ha az 1,2135 dolláros fő támaszszint fölött marad az e hónapban mutatott gyengülés után - közölte a Commerzbank technikai jelzőszámaira hivatkozva a Bloomberg.Ez a szint 50 százalékos korrekciót jelent a valuta 2000 óta tartó emelkedéséhez képest, közölte a Commerzbank elemzője. Az euró árfolyama 14 százalékkal esett vissza a dollárral szemben idén, mivel az európai adósságválság kételyeket váltott ki a közös valuta stabilitását illetően.Tegnap először erősödött az euró/dollár egy héten belül, ami változást jelez a hangulatban - így Karen Jones, a bank technikai elemzője. Hozzátette: az euró az erősödés kezdeti jeleit mutatja a dollárhoz képest. Az euró árfolyama 0,7 százalékkal csökkent 1,2330 dollárra Londonban a tegnapi 1,2415 dolláros szinthez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!