Már a nap elején optimizmus uralkodott a piacon így 281 forint alatt kezdte a napot az euró. Az írek sikeres kötvényaukciója további lökést adott a piacnak, és jó hír volt az Opel gyár kapacitás bővítése is. Mindezek hatására 280 forint alá tudott egy picivel erősödni a forint, kérdéses azonban, hogy itt is tud e maradni. Kerékgyártó szerint ugyan elég optimistának látszik a piac, kérdés azonban, hogy a Fed-lapzártán utáni kommentárja mit tartalmaz majd. A szakértő szerint ez alapján lehet, hogy a jelenlegi szinten stabilizálódhat a forint, ami 210 körüli svájci frankot és dollár árfolyamot jelenthet. Ugyanakkor bármilyen negatív hír nagyon gyors gyengülést hozhat, mivel törékeny a mostani emelkedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!