Stagnál a pesti tőzsde

Nincs komoly elmozdulás a BÉT-en, az árfolyamok a nyitást követő esés után egyelőre pénteki szintjük közelébe jöttek vissza. London ma zárva tart, és a zengerentúli piacokon sem lesz ma kereskedés.
Madarász János, 2005. május 30. hétfő, 12:23
Fotó:


A francia népszavazási eredmények következtében esik az euró dollárral és jennel szembeni árfolyama is.

Nettó háromszázmilliós szoftverfejlesztési közbeszerzési szerződést nyert el a Freesoft, az összeg az idei árbevételben jelentkezik.

A franciaországi népszavazás eredménye sajnálatos, de nem végzetes Európa jövője szempontjából - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Áprilisban a háztartási szektor fogyasztási, lakáscélú és egyéb hiteleinek átlagos kamatlábai csökkentek, míg a folyószámlahiteleké enyhén emelkedett. A háztartások látra szóló és folyószámlabetéteinek valamint lekötött betéteinek átlagos kamatlábai csökkentek - derül ki az MNB jelentéséből.

Bár 10 százalék alatti díjbevétel-bővüléssel számol az Uniqa Biztosító Rt., a tervezett 32,740 milliárd forintos díjbevétel mellett a társaság adózás előtti eredménye várhatóan 80 százalékkal, 2,075 milliárd forintra fog emelkedni - számolt be Othmar Michl.

Továbbra sem oldódik meg a kínai textil exporttal kapcsolatos vita - a védekezések és a támadások hatása kiegyenlíti egymást: az USA és az EU mennyiségi korlátozást tervez bevezetni, amire 81 ruhanemű exportvámjának eltörlésével válaszolna Kína.

Az első negyedévben emelkedett a születések és a halálozások száma is, a népességfogyás üteme mérsékeltebb volt, mint a tavalyi hasonló időszakban mért érték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK