Stagnálással indult a kereskedés a héten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,32 pontos, 0,04 százalékos csökkenéssel, 33 181,49 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.
Szász Péter, 2017. március 6. hétfő, 18:29
Fotó: Napi.hu

A Mol 90 forinttal, 0,43 százalékkal 20 790 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,45 százalékkal 8910 forintra csökkent, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,60 százalékkal 501 forintra nőtt, forgalma 829,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 28 forinttal, 0,43 százalékkal 6475 forintra esett, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

Stagnálással indult a kereskedés a héten, a vezető részvények mozgása kettévált: az OTP és a Richter húzták le a kereskedést, míg a Mol és a Magyar Telekom jól teljesített - mondta Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en. Az elemző szerint az OTP esése az európai bankszektorban uralkodó negatív hangulattal magyarázható. A Mol emelkedésére viszont vélhetően az olajár változása volt hatással.

Véget ért a magyar gyorsjelentési időszak, ezzel magyarázható, hogy a nagy papírok árfolyama viszonylag keveset mozdult a múlt héthez képest - mondta Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek. A heti kereskedés irányát nagyban befolyásolja majd a közép-kelet európai CECE index várható átsúlyozása, amit szerdán este tesznek majd közzé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK