Szinte hajszálra a januári értéket hozta a februári forgalom a BÉT azonnali részvénypiacán, éves összehasonlításban azonban a meghosszabbított kereskedés ellenére is alulteljesített.

A második hónapban 672 milliárd forintnyi kötést regisztráltak (az érték duplikált, azaz az eladói és vevői oldalt is beleszámítják).

Ez szinte teljesen egyezik a januári 676 milliárdos forgalommal (a kismértékű elmaradást gyakorlatilag a három nappal rövidebb hónap indokolja is), a bázistól azonban csaknem 10 százalékkal így is elmarad.

A brókercégek rangsorában a 129 milliárd forintos forgalmat bonyolító Erste visszakaparintotta első helyét az őt januárban beelőző Concordetól, amelynek ezúttal 99,9 milliárdos ügyletértéke a második helyre volt elég. Őket sorrendben az UniCredit, a KBC Securities követi.

A legkirívóbb megugrást az Equilor produkálta, amely januári 13-ik helyéről az ötödikre kapaszkodott fel, valószínűleg a tevékenységének befejezését időközben bejelentő Cashlinetól átcsábított három vezető üzletkötőnek köszönhetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!