Az IEB a május-júniusi időszakban az egy évvel korábbinál 7,5 százalékkal nagyobb, 2,6 milliárd forint nettó kamatjövedelmet ért el, s ennél is látványosabb növekedést mutatott a nettó jutalék- és díjbevétel sora, ahol 22,3 százalékos emelkedés történt. A bruttó pénzintézeti jövedelem 12,2 százalékkal 4,2 milliárd forint fölé kúszott, ám a banküzemi költségek, illetve az adók 20 százalék körüli növekedése folytán a nettó pénzintézeti jövedelem 5,7 százalékkal 1,1 milliárd forint alá süllyedt. Az adózás előtti eredmény 660,3 millió forint lett, ami az egy évvel korábbit mindössze 0,6 százalékkal múlta felül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!