A negyedéves beszámolók szezonja túl van a felén, a szerdai makroadatok sem voltak nagy horderejűek, legföljebb kissé nyugtalanítók, így a befektetők nagyjából csak tartották az állásokat szerdán, a kedden elért rekordszintek táján.

Az euróövezet ipari termelése meglepetésre lanyhult márciusban, de csak az energiaipar kisebb teljesítménye miatt. Az áprilisi német infláció végleges adata megegyezett az előzetessel.

Az Egyesült Államokban viszont halvány kétségeket ébreszthet a központi zérókamat-politika tartóssága felől, hogy áprilisban erősen gyorsult a termelői árak emelkedése, és a múlt héten tovább szaporodtak a jelzálogkölcsön-igénylések.

Csütörtökön megjelenik az euróövezet előzetes első negyedévi GDP-becslése, az áprilisi euróövezeti infláció végleges adata, az amerikai ipari termelés április adata, egy felmérés az amerikai keleti parti feldolgozóipar májusi teljesítményéről, valamint a múlt heti amerikai munkanélkülisegély-igénylések statisztikája.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,08 százalékos javulással 6878,49 ponton zárt, 1,91 százalékkal magasabban, mint a múlt év végén. Ez ismét a második legjobb eredménye az 1999 végi történelmi rekordja óta.

A frankfurti DAX-30 a kedden elért új történelmi rekordjához képest 0,04 pontos mínusszal 9754,39 ponton végzett, 2,12 százalékkal az év végi értéke fölött.

Párizsban a CAC-40 0,09 százalékkal 4501,04 pontra gyengült, 4,77 százalékkal meghaladva az év végi értékét.

A milánói FTSE MIB-40 0,34 százalékot vesztett, a madridi IBEX-35 0,25 százalékot nyert, az athéni ASE tőzsdemutató 1,49 százalékot nyert.

Varsóban a WIG20 0,34 százalékkal 2421,49 pontra gyarapodott, a MOL 0,53 százalékkal 181,00 zlotyra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!