Stratégiai együttműködést kötött a Rába

Öt évre szóló stratégiai együttmőködési megállapodást írt alá a Rába Futómő Kft. és a Marmon-Herrington - jelentette be a tőzsdei társaság a BÉT honlapján.
NAPI, 2010. december 21. kedd, 09:00
Fotó:

A felek hosszú távú növekedést támogató, piaci és termékfejlesztéshez kötődő stratégiai kezdeményezések bevezetéséről döntöttek a speciális jármő futómővek és hajtásláncok piacán.


Az együttmőködés a két társaság immáron 27 esztendőre visszanyúló üzleti kapcsolatára épül. Az új megállapodás a speciális tehergépjármő, katonai, és nem közúti (off-road) futómővek piacán a kiegyensúlyozott és fenntartható növekedést támogatva fókuszált üzletfejlesztési terveket körvonalaz.


A két társaság kooperációja tovább erősíti a Rába csoport pozícióját a speciális tehergépjármű szegmensben, és egybevág azzal a céllal, hogy fejlesztési és tesztelési kapacitásaikat és kompetenciáikat a lehető legteljesebb mértékben kiaknázzuk- emelte ki a közleményben Pintér István a Rába Nyrt. vezérigazgatója.


Az 5 éves terv a két vállalat alapvető mérnöki, gyártási és pénzügyi erősségeire támaszkodva új termékek és szolgáltatások bevezetését irányozza elő, így tovább bıvíthető a jelenleg alapvetően egyfokozatú és bolygókerékhajtású futómővekből álló közös termékportfolió.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK