A Vodafone-papírok árfolyama szép, fordított U alakú pályát futott be, az eredményadatokat követő száguldás után ugyanis zuhanás következett. Az újabb áresést elemzők – a puszta profitrealizáláson túl – azzal magyarázták, hogy a befektetőkön a növekedési kilátásokat illetően komoly aggodalmak lettek úrrá. A Footsie-t mégis főképp a bankrészvények húzták le, s hasonló volt a frankfurti helyzet is. A Deutsche Telekom mai közgyűlése nem változtatott érdemben a befektetők szkeptikus álláspontján, s ez a részvények árfolyamának süllyedésén is meglátszott. A párizsi CAC–40 sokáig ellenállt, a mutatót elsősorban a France Télécom papírjai próbálták megtartani, a piac örömmel fogadta ugyanis, hogy a francia pénzügyminisztérium nem szándékozik tőkét emelni a távközlési szolgáltatóban, hiszen az megfelelő készpénzállománnyal rendelkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!