Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A tengerentúli részvényindexek egyharmad és fél százalék közötti emelkedéssel reagáltak még kedden a Federal Reserve várakozásoknak megfelelő, 25 bázispontos kamatemelésére. Szerdán viszont már lefelé korrigáltak az árfolyamok, a hirtelen két dollárral megugró olajárnak köszönhetően. Nyugat-Európában is 180 fokos fordulatot vettek a vezető részvényindexek, vagyis ezúttal a DAX és a CAC-40 fél százalék alatti gyengülésével szemben csak az FTSE-100 erősödött, egytized százalékkal. Londonban a J.P. Morgan által kiadott leminősítés ellenére a bankpapírok vitték a prímet, de drágult a Vodafone is, miután világossá vált, hogy már biztosan nem lesz az amerikai Nextel kérője, hiszen a hivatalos bejelentés szerint a szintén USA-beli Sprint a vevő. A frankfurti börzén a ThyssenKrupp részvényei vezették a nyertesek listáját, a piac az acélipari csoport ingatlanportfóliójának 2,1 milliárd euróért való eladását értékelte nagyra. A DAX-komponensei közül a legnagyobb bukta a Lufthansának jutott, vélhetően a meglóduló olajárak miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!