A szokásos két-háromszoros lefedettség helyett ezúttal az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett 45 milliárd forintos mennyiséget sem érte el az elsődleges forgalmazók által benyújtott ajánlatok összege a háromhónapos diszkontkincstárjegyek mai aukcióján. A 40,7 milliárdos ajánlattömegből az ÁKK 35 milliárdnyit fogadott el. Az elfogadott hozamok 8,95-9,18 százalék között szóródtak, a 9,09 százalékos átlag az egy héttel korábbit 13, a hétfői másodpiaci benchmarkot pedig 4 bázisponttal múlta felül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!