Holnap kezdődik február, ami a Citigroup vezető részvény stratégája szerint idén a korrekció hónapja lesz az amerikai részvénypiacokon. Tobias Levkovich a CNBC-nek elmondta, az általa figyelt indikátorok közül a sanghaji tőzsdeindex teljesítményéből köveztetett a közelgő korrekcióra.

A sanghaji piac rendszerint három hónappal jár a piacok előtt, vagyis mozgásából meg lehet becsülni az amerikai tőzsdék várható irányát. November elején a kínai piac elérte csúcsát, amiből Levkovich arra következtet, hogy februárban az amerikai részvénypiacra is beköszönthet a korrekció.

A szakértő azt várja, hogy a visszaesés öt százalék körüli lesz. Ezt követően azonban a részvények újra felfelé vehetik az irányt és év végére az S&P-500 index elérheti az 1400 pontos szintet. Az emelkedés hajtóerejét a vállalati nyereségek adják majd, ám nagyon aggódom az árrések miatt - tette hozzá kissé dodonaian fogalmazva Levkovich.

A Citi szakértője a pénzügyi szektor egyes szereplőit, így a befektetési bankokat, valamint a fogyasztói szolgáltatások szektort tartja befektetésre érdemesnek. Kerülni kell viszont a kiskereskedelmi és nyersanyag-cégeket - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!