Nem sikerült jól a hét lezárása a tengerentúlon, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy továbbra sem sikerült megállapodni a fiscal cliffről, így az a jelen állás szerint életbe lép a jövő év elején és jelentős adóemelést és kiadáscsökkentést hoz magával. A kiigazító csomag az elemzők félelmei szerint recesszióba sodorhatják az országot, így a tőzsdék is eséssel reagáltak a hírekre. Bár később John Boehner, a republikánus többségű képviselőház elnöke elmondta, hogy továbbra is bízik a tárgyalások sikerességében, de hozzátette, hogy ehhez arra van szükség, hogy Barack Obama amerikai elnök is engedményeket tegyen.

Ennek megfelelően a főbb indexek mínuszban zártak, a Dow Jones ipari átlaga 0,91, a Nasdaq 0,96, az S&P-500 pedig 0,95 százalékot vesztett értékéből a hét utolsó napján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!