Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Semmivé foszlott a keddi Fed-kamattartást és állásfoglalást követő kezdeti optimizmus a nyugat-európai börzéken, az indexek tetemes veszteséggel fejezték be a napot, nem kis részben a Franciaország esetleges leminősítéséről szóló pletykák miatt. Az FTSE-100 bő 3 százalékkal 5007 pontra esett, míg a DAX és a CAC-40 röviddel zárás előtt egyaránt 5,3 százalkos mínuszban volt.

Több mint 21 százalékos veszteségnél is megfordultak szerdán a Société Générale részvényei azon piaci pletykák nyomán, amelyek a társaság pénzügyi helyzetének ingatag mivoltát firtatták. Később a bank szóvivője közölte: a SocGen kategórikusan visszautasít mindenféle piaci pletykát. A napot közel 15 százalékos mínusszal záró SocGen-részvényei nem estek magányosan: a BNP Paribas 9,5, a Crédit Agricole 12 százalékkal került lejjebb a francia AAA osztályzatú hitelbesorolás esetleges lerontása körüli aggodalmaknak betudhatóan.

A pénzügyi szektor képviselői a frankfurti börzén is vezették az áresést: a Commerzbank és az Allianz például bő 8 százalékkal került lejjebb. A DAX komponensei között egyetlen nyertes akadt, a Fresenius Medical Care papírjai drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!