A befektető szerint a világgazdaság még nem lép a növekedés útjára idén, a legrosszabbon azonban már túl van a világ - mondta egy mai sajtótájékoztatón, amelyet két tőzsdei cége, a Hutchinson Wampoa és a és a Cheung Kong ltd vártnál jobb negyedéves eredményének közlése után tartott. Azt azonban szerinte még korai állítani, hogy a pozitív fordulat elérkezett volna.

Óva intett mindenkit a részvényvásárlástól a jelenlegi szinteken, különösen a tőkeáttételes, hitelből finanszírozott pozíciók esetében.

Arra figyelmezetett, hogy Hong Kongban jelenleg buborék van a részvénypiacon. A szakember jóslatai érdemes figyelembe venni, mivel sikeresen jósolta meg az ázsiai tőzsdelufi 2007-es leeresztését is. Ugyanakkor már májusban újabb lufifújást látott Hong Kongban, a Hang Seng tőzsdeindex akkor 18 ezer pont alatt állt, s most meghaladja a 20 ezer pontot is értéke.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!