Suttyomban erősödik a forint

A forint csütörtök reggel még begyengült 298,50-ig az euróval szemben, délelőttre azonban nem túl jelentős forgalom mellett visszaerősödött 295,70-ig.
NAPI Online, 2009. február 5. csütörtök, 10:29
Fotó:

Régiós szinten a zloty erősödik valamelyest a forinton kívül, a cseh korona viszont továbbra is gyengélkedik, igaz, ez a kivárásnak is betudható, mivel a piac a cseh jegybank kamatdöntésére (valószínűleg vágására) vár - tájékoztatta a Napi Online-t az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

Kolba Miklós hozzátette, mindenképpen pozitívum, hogy a forint erősödget, de a mai nap folyamán akár vissza is gyengülhet. Ettől függetlenül a szakember a 293-298,50-es sávba várja az euró-forint kurzust csütörtökön.

A bankközin 230,70-ért forgó dollár és 198,50-et érő svájci frank árfolyama azért nem változott lényegesen szerda óta, a forint elmozdulását ellensúlyozza, hogy az euró mindkettővel szemben gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK