Svájci frank: megégetheti magát, aki drágulásra játszik

A UBS a tegnap bejelentett MNB-SNB devizaswap-megállapodást kommentálta.
NAPI Online, 2009. január 29. csütörtök, 09:58
Fotó:

A svájci UBS stratégiái arra figyelmeztették ügyfeleiket, hogy csak óvatosan, körültekintően játsszanak a svájci frank forinttal és zlotyval szembeni erősödésére - jelentette a Bloomberg.

A közlés az MNB és a svájci jegybank (SNB) által kötött devizaswap-megállapodás kapcsán megjegyzi, hogy az alpesi ország központi bankja tudatában van annak, hogy a frank finanszírozó deviza volt nem csak Magyarországon, de Ausztriában és Lengyelországban is. Az SNB szorosan figyelemmel követi a fejleményeket, így a UBS elemzői óvatosságot ajánlanak azoknak, akik most long (vagyis emelkedésre játszó) frank-forint vagy frank-zloty pozíciókat vennének fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK