Synergon: 80 milliós mínusz az átkötéssel

Átkötötte teljes sajátrészvény-állományát a Synergon Rt. A tranzakcióval csak a magyar számviteli szabványok szerint tud elkönyvelni mintegy 79 millió forint pénzügyi veszteséget.
NAPI Online, 2003. március 20. csütörtök, 15:37
Fotó:

Törvényi kötelezettségének eleget téve a Synergon Rt. ma átkötötte teljes, 265 ezer darabos, a teljes részvénymennyiség 2,77 százalékát kitevő sajátrészvény-állományát, 502 forintos árfolyamon. Az eladási és vételi tranzakciót a Raiffeisen Értékpapír Rt. hajtotta végre, ezzel az átkötés a BÉT mai Synergon-forgalmának 98 százalékát adta. A tranzakció a Synergon-papírok mai legmagasabb árfolyamán jött létre. A Synergon a papírokat 801 forinton tartotta nyilván, így részvényenként most 299 forint veszteséget realizált. A cég azonban csak a magyar számviteli szabványok szerint fog elkönyvelni pénzügyi veszteséget az ügylet nyomán - összesen 79 235 000 forintot -, a nemzetközi számviteli standardok szerint, amivel a tőzsdének is jelent, azonban nem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK