A cégcsoport több, összesen csaknem 100 millió forintot kitevő, a negyedévet terhelő céltartalékképzés ellenére pozitív, 20,3 millió forintos adózott eredménnyel zárta az időszakot - egy éve 81,2 millió forint volt. A csoport árbevétel-növekedését elsősorban az anyavállalat generálta. A Synergon és a SAO együttesen 30 százalékkal növelte árbevételét. A társaság az önkormányzati szektorban az előző év előkészületei után 2006 elején jelentős, az uniós strukturális alapokból finanszírozott projekteket nyert el. A csoport 2006 első három hónapjában 5,232 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, ami forintalapon 22 százalékos növekedés a bázisidőszak értékesítési árbevételéhez képest. A csoport 2006 első negyedévi teljesítményét elsősorban a Synergon Informatika Rt. és a SAO-Synergon Kft. eredményes működésének köszönheti. A cégcsoporton belül a Synergon/SAO érte el a legnagyobb mértékű (30 százalék) árbevétel-növekedést, az Infinity értékesítése szintén jelentősen, 13 százalékkal bővült, míg a Span és a Fibex a bázisidőszakhoz képest 7 százalékkal csökkenő árbevételt realizált. A Synergon csoport értékesítésének szektorális bontásában a telekommunikációs szektor 32, a pénzügyi szektor 12, az ipar, közmű és közlekedés szektor 14, az állami szektor pedig 21 százalékkal képviseltették magukat. Az egyéb, szektorba nem sorolt értékesítés 21 százalékot tett ki. A bázisidőszakhoz viszonyítva a telekommunikációs szektor részarányának ugrásszerű növekedése figyelhető meg, a közigazgatásban realizált árbevétel is jóval magasabb lett százalékosan, az ipar és szolgáltatók értékesítési részaránya viszont számottevően csökkent a bázisévhez képest. A közvetlen értékesítési költségek az árbevétel növekedését 9 százalékponttal meghaladó mértékben, 39 százalékkal nőttek a vizsgált időszakban, így a nettó fedezethányadban némi csökkenés tapasztalható, 33 százalékról 29 százalékra esett vissza.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!