Szabadesésben az OTP

Pánikszerűen szabadulnak a befektetők OTP részvényeiktől a Budapesti Éréktőzsdén, a bankpapír 2150 forinton áll, ez több mint 8 százaléoks csökkenést jelent.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 09:06
Fotó:

A bankpapír forgalma is jelentős, 7,2 milliárd forint. Az OTP-t ma számos rossz hír sújtja, a negatív nemzetközi hangulatban az összes régiós bank esik, a Moody's bejelentése szerint az összes térségbeli kitettséggel rendelkező bankot le fogja minősíteni.

A Mol ugyanakkor 8870 forinton stagnál, a a gyógyszerrészvények kurzusa is stabilizálódott, az Egis 12 000 forintig emelkedett vissza, a Richter 27 100 forinton állt dél előtt.

Stabil ugyanakkor a Magyar Telekom is, 589 forinton cserél gazdát. Nagyot esett viszont a Rába, a gépipari cég részvényei megadták magukat a rossz híreknek, s most 635 forinton cserélne gazdát. Ez 7 százalékos esést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK