Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az euró/forint kurzusa 266,90-nél zárta a napot - tájékoztatta a Napi Online-t Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

A feltörekvő piaci devizák közül a carry-trade-ek kiemelt célpontjának számító dél-afrikai randot támadták a legintenzívebben kedden. A rand euróval és dollárral szembeni megítélése több mint 2 százalékot zuhant azt követően, hogy a Standard & Poor's negatív minősítést adott az ország hitelkilátásainak.

A Barclays Capital elemzői hétfőn arra figyelmeztettek, hogy az euró októberi rekordarányú mélyrepülését követően novemberben is a lejtőn maradhat. A közös európai fizetőeszköz a dollárral szemben közel 10 százalékot veszített értékéből a múlt hónap során és további értékvesztés előtt állhat a zöldhasúval szemben. Londoni szakértők szerint amennyiben a gazdasági válság enyhe lefolyására vonatkozó forgatókönyvekben csalatkozik a piac, úgy az euró-befektetések komoly "értékcsapdának" bizonyulhatnak. A Barclays előrejelzése szerint az euró/dollár árfolyama az elkövetkező 3 hónap során elérheti az 1,24 dolláros szintet is. Az euró/dollár árfolyama kedden 1,2666-nál fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!