Szabadul Mol-részvényeitől az egyik igazgatósági tag

Az olajipari cég bejelentette, hogy a társaság igazgatósági tagja, Járai Zsigmond november 11-én 2160 darab Mol részvényt értékesített a budapesti tőzsdén - értesült a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. november 15. kedd, 08:47
Fotó: Napi.hu

Az egykori jegybankelnök összesen 2160 darab részvényt értékesített november 11-én 18 525 forintos átlagáron. A tranzakcióra a budapesti tőzsdén került sor, melynek összértéke 40 millió forint.

A Molnál, ahogy a többi nagy tőzsdei cégnél sem szokatlanok a bennfentes részvényeladások. A világ fejlett tőkepiacain a befektetők árgus szemekkel figyelik a bennfentes részvénytranzakciók alakulását, a vásárlási aktivitás növekedését elsősorban pozitív indikációnak, az eladási aktivitás növekedését pedig negatív indikációnak tartják - értékel portál.

Persze a bennfentesek is tévedhetnek, az azonban kétségkívül mellettük szól, hogy ők mindenkinél jobban ismerik munkaadóik üzleti folyamatait és így rendszerint a legjobb rálátással rendelkeznek a részvényeik árfolyamának várható alakulására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK