Szabadulnak a bankpapíroktól Nyugat-Európában

A vezető nyugat-európai tőzsdék gyengültek a kereskedés első óráiban szerdán, követve a Wall Street és Ázsia éles veszteségeit.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 11:58

A legrosszabbul a pénzintézetek értékpapírjai teljesítenek szerdán délelőtt az európai börzéken, a bankok 2-3 százalékos átlagos mínuszban állnak. Ugyancsak gyengülnek a biztosítók, ezek azonban 5 százalék körüli csökkenést szenvedtek el délelőtt.

A kockázati étvágy most tehát ismét hanyatlani tűnik, ami a defenzív szektorok - gyógyszergyárak, távközlési társaságok - emelkedő részvényárfolyamában is megnyilvánul. Igaz, itt a fentieknél jóval kisebb mértékben. Az alacsonyabb nyersanyagárak a bánycégek jegyzésárára hat kedvezőtlenül, amelyek 2-3 százalékos hanyatlásban vannak.

Délután a piac az amerikai ADP munkanélküliségi adatra fog figyelni, amit magyar idő szerint 13 óra 15 perckor publikálnak az USA-ban. A londoni Footsie 0,3, a frankfurti DAX 0,6, a párizsi CAC 40 index pedig 0,7 százalékkal került lejjebb a keddi záróértékéhez képest délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK