Szabadulnak a részvényektől a pesti tőzsdén

Nagy forgalom mellett esik a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe és a főbb papírok árfolyamai.
Napi.hu, 2013. október 16. szerda, 09:50
Fotó: Napi.hu

A BUX a szerdai kereskedés első háromnegyed óráját követően több mint 1 százalékos mínuszban, 18 500 pont alatt tartózkodott. A forgalom az utóbbi időkben megszokotthoz képest óriási, összességében máris 8 milliárd fölött jár. Egyaránt jócskán 2 milliárd forint fölött születtek kötések a Mol- az OTP- és a Richter-papírra is.

A Mol közel 2,5 százalékkal 14 920 forintig gyengült, a Richter másfél százalékkal 4070 forintig süllyedt. Az OTP három tized százalékos mínuszban, 4333 forinton forgott, míg az Mtelekom 296 forinton stagnált. Az Egis enyhe pluszban 27 900 forintig drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK