Szabadulni kell a példás spanyol bankoktól

A Nomura japán brókercég a BBVA és a Santander bankokra vonatkozó ajánlását lefelé módosította.
NAPI Online, 2009. február 3. kedd, 12:10
Fotó:

A Nomura elemzői a korábbi vételről tartásra rontották a BBVA részvényeinek megítélését, a Santader papírjait pedig tartás helyett eladásra ajánlják - írta a MarketWatch.

A japán brókerház érvelése szerint a bankok kitettsége a komoly válságba került spanyol piacokon magas, a makrogazdasági kilátások pedig arra engednek következtetni, hogy a körülmények csak tovább romlanak, így a szektortársaikhoz mérten az elmúlt időszakban rendre túlteljesítő bankok eredményei jelentősen romolhatnak.

A Santanderre és a BBVA-ra vonatkozóan a Nomura elemzői arra figyelmeztettek, hogy a spanyol pénzintézetek profitja akár 10 százalékkal is csökkenhet 2009 során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK