Szabadulni próbál dél-európai kötvényeitől a Deutsche Bank

A Deutsche Bank kedden publikált féléves jelentéséből kiderül, hogy a pénzintézet durván visszafogta az adósságválságtól sújtott európai országok államkötvényeiben levő kitettségét.
Eidenpenz József, 2011. július 27. szerda, 17:24
Fotó:

Fél év alatt 70 százalékkal, 3,67 milliárd euróra csökkent a Deutsche Bank portugál, ír, görög, spanyol és olasz államkötvényekben való kitettsége a tegnapi gyorsjelentés szerint - írja a FondsProfessionell.de. Főleg az olasz papírok állománya esett vissza, az év eleji több, mint nyolcmilliárd euróról 997 millióra.

Az egymilliárdos december végi spanyol portfólió kevesebb mint felére zsugorodott, a görög kitettség pedig 1,6 milliárdról 1,15 milliárdra esett. A görög papíroknál részben 155 millió eurós értékhelyesbítés, részben kötvénylejárat okozta a mérséklődést. (A német bankok korábban ígéretet tettek arra, hogy nem adják el görög államkötvényeiket.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK