A pekingi székhelyű vállalat internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott, egyebek között a legnagyobb kínai internetes keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője, gyakran emlegetik a kínai Google-ként is. Részvényeit a New York-i Nasdaq elektronikus kereskedelmi rendszerben jegyzik.

A Baidu kedden közölte, hogy 23,6 milliárd jüan (3,72 milliárd dollár) bevételt ért el a december 3-án zárult három hónapban, ami 29 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Elemzők 23,05 milliárd jüanra számítottak. (Imádja a magyar pénzzel segíteni az államot.)

A nettó nyereség 4,16 milliárd jenre rúgott, míg egy évvel korábban 4,13 milliárd jüan volt. Az egyszeri tételeket nem számolva, az egy amerikai letéti részvényre (ADS) jutó nyereség 14,9 jüan volt, meghaladva az elemzői előrejelzéseket.

A Baidu, amely az Alibaba és a Tencent mellett a három legnagyobb kínai technológiai óriás egyike, arra számít, hogy az első negyedévben 19,86 milliárd és 20,97 milliárd jüan között lesz a bevétele, ami 25-32 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Elemzők átlagosan 21,18 milliárd jüanos bevételi előrejelzést vártak.

A New York-i tőzsdén a nyitás előtti elektronikus kereskedésben 7,27 százalékos pluszban, 242 dolláron forogtak a Baidu részvényei, amivel sikerült ledolgoznia az év eleje óta elszenvedett veszteségeket. Az utóbbi 52 hét alatt 274,97 dollár volt a részvény maximumértéke, a minimum pedig 166 dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!