A magyar tőzsde vezető indexének a felülteljesítésében elsősorban az OTP és a Mol jó szereplése játszotta a szerepet. A bankpapír árfolyama is kiugróan jól teljesített, annak ellenére, hogy az osztrákok bankokat is fűtette a Raiffeisen felvásárlási sztorija. Az OTP végül 20 milliárd forint feletti forgalommal 1,4 százalékkal 5881 forintra drágult. Napközben azonban 5971 forinton is járt a bankrészvény. A magyar olajrészvény is magára talált az előző napi gyengébb teljesítmény után, ami nem is csoda, hiszen az egész világon jól szerepelnek az olajrészvények a 100 dollár fölé dráguló olajnak köszönhetően. A Mol 22 600 forinton zárta a hetet, ami 2,6 százalékos pénteki növekedés eredménye volt. A Magyar Telekom 0,4 százalékkal 546 forintra emelkedett pénteken, ami a növekvő hozamkörnyezetben ettől a részvénytől sem volt rossz teljesítmény. A Richter 0,7 százalékkal lett drágább, így 42 515 forinton zárt. A részvény esetében így vélhetően a gyorsjelentés dönti majd el, hogy megmarad e a 42 000 forintos támasza felett. Az Egis szintén 0,7 százalékkal emelkedett ami 22 100 forintos utolsó árat takart.. a kisebb részvények közül 11 százalékkal drágult a Pannunion, de jól húzott a 2,2 százalékkal emelkedő FHB is. Az előbbi esetében ez 170 forintos, míg az utóbbinál 1027 forintos záró árat jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!