Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A reggel még pozitívan nyitó európai tőzsdeindexek a nap végére vesztettek lendületükből, és London negatívba fordult át a BÉT zárásának idején. Az amerikai indexek egyértelműen negatívan kezdték napot, pedig a fél háromkor megjelent makroadatok nem voltak különösebben rosszak. A BUX egész nap a pozitív tartományban mozgott ide-oda, de túl nagy kilengésről nem beszélhetünk, hiszen egy 140 pontos sávról beszélhetünk. E szűk sávon belül az index a kora reggeli órákban és az amerikai makrók érkezését követően tartózkodott viszonylag magas értékeken, a nap végén azonban enyhe lecsorgás következett be. Az index végül 23 288 ponton zárt, ami 0,7 százalékos emelkedésnek felelt meg; a forgalom közepesen gyenge volt. A vezető papírok vegyesen szerepeltek. Egyedül a Richter esett 0,9 százalékkal 33 100 forintra. A blue chipek befektetői közül az OTP-tulajdonosok örülhettek a legjobban, hiszen bankpapírok 2,1 százalékkal 7440 forintra drágultak, egyben felhúzták a BUX indexeket is. A Magyar Telekom papírjai ugyancsak jól szerepeltek, az árfolyam 1,5 százalékkal 880 forintra ugrott. A Mol egész napi vacillálás után az utolsó percekben a pozitív oldalt választotta, így végül 23 600 forinton zárt, ami 0,1 százalékos prémium. A kisebb papírok közül az FHB az OTP-vel együtt szárnyalt, az 1420 forintos záróár 2,2 százalékos plusznak felel meg. Az Egis mélyrepülés tekintetében sikeresen lekörözte a szektortárs Richtert és 2 százalékos zuhanással 18 495 forinton landolt. Az AAA Auto lett a nap nyertese 13,5 százalékot emelkedett nem túl jelentős forgalom mellett, bár ennek valószínűleg igen kevés köze van ahhoz, hogy a cég bejelentette: diszkont szervízhálózatot nyitnak a jövőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!