Érdekes alakult a kereskedés napközben a viszonylag magasan nyitó index ugyanis napközben visszacsorgott a pénteki záró értékére, ahonnan a nap végén a pluszban nyitó amerikai indexeke hatására repült fel napi csúcsára. A határidős lejárat 1,7 százalékkal tudott emelkedni, ami 21 955 pontos értéket jelentett, napközben azonban ennél magasabban 22 000 pont felett is megfordult a decemberi lejárat. A vezető részvények közül a legtöbbet az OTP tudott drágulni, annak ellenére, hogy a társaság piaczárás után teszi közzé, az elemzők szerint nem túl fényes számait. A piac így vélhetően pozitív meglepetést vár a Csányi Sándor vezette banktól, így kérdéses, hogy egy pozitív jelentés is tud e újabb növekedést hozni az árfolyamban. A részvény 2,3 százalékkal 5573 forintig szaladt fel, ami 1 forinttal maradt el a napi csúcsértéktől. A forgalom ugyanakkor viszonylag alacsony 7 milliárd forint volt. A többi vezető részvény közül a Mol tudott még lépést tartani a piaccal, az olajrészvény 1,5 százalékkal 18 060 forintra emelkedett. A Magyar Telekom ugyanakkor a pénteki száguldás után megpihent egy kicsit. A forgalom ugyanakkor e részvényhez képest igen magas maradt, a 2,3 milliárd forintos kötés mellett 0,4 százalékkal 719 forintig ment fel a papír. A Richter amelyen szintén sokat drágult február utolsó napján 0,9 százalékkal emelkedett 41 540 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!