Száguldottak Európában a bankok

A vártnál kedvezőbb vállalati gyorsjelentések hajtották felfelé az európai tőzsdéket szerdán. A londoni FTSE-100 0,9 százalékkal, frankfurti DAX 0,4 százalékkal, a párizsi CAC-40 1,34 százalékkal emelkedett.
NAPI, 2011. február 16. szerda, 18:14
Fotó:

A Heineken a vártnál magasabb nyereségről számolt be szerdán, amire az árfolyama emelkedéssel reagált, és az egész napos növekedés eredményeként 3,5 százalékkal drágult az árfolyama. A francia tőzsde jó szereplése annak tudható be, hogy a Sanofi-Aventis száguldott annak a hírére, hogy megerősítette, hogy 20,1 milliárd dollár készpénzért megvásárolja a Genzyme amerikai biotechnológiai cég részvényeit. A bankrészvények jól szerepeltek egész Európában. A francia Societe Generale 3,6 százalékos erősödött, miután jelentős profitemelkedésről számolt be. Ennek köszönhetően a többi bankrészvény is szárnyalt, a BNP Paribas és a Deutsche Bank például egyaránt több mint 3 százalék felett drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK