Meglehetősen vegyes volt a nemzetközi hangulat a BÉT zárásának idején: a vezető nyugat-európai indexek London kivételével süllyedtek, míg a tengerentúlon óvatos optimizmus uralkodott. A negatív tartományban kezdő BUX már kora reggel egy jókora visszaesést produkált, majd innen szinte a kezdés magasságába kapaszkodott vissza. A korrekció nem tartott sokáig, és az index negatív oldalazgatással töltötte a napot. Végül a BUX 23 231 ponton zárt, ami 1,2 százalékos hanyatlás. A forgalom viszonylag erős volt, megközelítette a 30 milliárd forintot. A vezető papírok vegyesen szerepeltek. A legnagyobbat az OTP-részvények bukták annak ellenére, hogy a cég első negyedéves eredményei felülmúlták az elemzői várakozásokat. Elemzők szerint azonban az összkép és a tendencia rossz, a cég leányvállalatai nem a terveknek megfelelően teljesítettek. A nap végén a papír 7345 forintot ért, ami 3,6 százalékos veszteség. A csütörtökön gyorsjelentést publikáló Mol ugyancsak képtelen volt megkapaszkodni, és annak ellenére bukott 0,6 százalékot, ami 23 550 forintos záróárat jelent, hogy a cég jelentése nem tartalmazott negatív meglepetéseket. A vesztes blue chipek sorában Magyar Telekom kapta volna a bronzérmet, de az utolsó pillanatban a papír visszakúszott a szerdai záróárat jelentő 875 forintos szintre. Egyedül a Richter volt képes szembemenni az árral, amely végül 0,3 százalékkal drágult 33 700 forintra. A kisebb papírok közül a remek eredményeiről a szerdai zárás után jelentő Rába előnye a nap végére megfogyatkozott, az 1861 forintos záróár már csak 0,2 százalékos többletet takart. A vastagabb veszteségről beszámoló Danubius részvényei 1,9 százalékkal 7070 forintra estek, a nyereségének egyharmados növekedéséről számot adó FHB papírjai pedig 3,3 százalékkal 1431 forintra ugrottak a szerdai esés után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!