A részvénypiac forgalma 11,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 csatornán elmondta, bár az európai piacokon inkább jó volt a hangulat, a magyar tőzsdeindex esett, alulteljesített. A forgalom ugyanakkor magas volt - tette hozzá.

QP | Quality Placement

A szakértő közölte: a BUX esését leginkább az OTP részvényeinek gyengülése okozta. A Mol és a Magyar Telekom árfolyama is csökkent, a vezető részvények közül a nap nyertese a Richter volt.

A Mol 28 forinttal, 1,03 százalékkal, 2692 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,39 százalékkal, 10 320 forintra esett, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7,50 forinttal, 1,86 százalékkal, 396 forintra gyengült, forgalma 258,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,20 százalékkal, 4960 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3861,27 ponton zárt kedden, ez 7,51 pontos, 0,19 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!