A Citigroup, a Bank of America és a Wells Fargo egyaránt masszív emelkedést produkált arra a hírre, miszerint az amerikai FASB (Pénzügyi Számviteli Szövetség Bizottsága) a vállalatok különböző eszközeinek piaci árra való leértékelési kötelezettségének lazítására szavazott. A testület által jóváhagyott változások hatására a társaságok számára kedvezőbb eszközértékelési szabályok léphetnek életbe, ami által csökkenthető a bizonyos befektetésekre vonatkozó leírások összege, így a jelzálogalapú értékpapírok esetében. Elemzők szerint az intézkedés már az első negyedéves eredményeket érinti, és akár 20 százaléknál nagyobb mértékben bővítheti a bankok bevételeit. A nyersanyagpiaci emelkedés hatására az energiaipari papírok is drágulásba kezdtek, így az Exxon Mobil is.

A jókedvet a gyenge munkaerőpiaci adat sem rontotta el, viszont segíthette, hogy az amerikai gyáripari rendelésállományban 7 hónap óta először javulás mutatkozott februárban. A londoni G20-csúccsal kapcsolatban a piac pozitív üzenetként vette a pénzpiaci szabályozás kérdésében mutatkozó növekvő egyetértést, az adóparadicsomok elleni fellépés szándékát és az IMF több forrással való ellátását. A nyitás után egy órával a Dow Jones 2,3, a Nasdaq 2,6, az S&P 500 pedig 2,4 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!