EURUSD

Mozgalmas nap várhat ma a devizapárra: hiszen az amerikai Q3-as GDP adatközlés mellett az ECB kamatdöntő ülésére, majd Mario Draghi sajtótájékoztatójára várnak a piacok.

Bár az USA harmadik negyedéves GDP mutatója még nem tartalmazza a kormányzat korábbi leállásának hatásait: a piaci várakozások alapján lassulásról beszámoló adatközlés ismét fontos momentummal szolgálhat a Fed QE esetleges decemberi csökkentésével kapcsolatban; míg egy pozitív csalódást okozó adatra a dollár erősödéssel reagálhatna a holnap érkező, átfogó munkaerőpiaci adatközlések előtt.

Az Európai Központi Bank ugyanakkor egyelőre várakozó álláspontra helyezkedhet; bár a nemrég közzétett, emelkedő munkanélküliségi mutató- és az euro-övezet jelentősen visszaeső inflációs rátája az újabb jegybanki élénkítés lehetőségét vetítette előre: azonban erősen valószínű, hogy a jegybank (a legfrissebb előrejelzések birtokában) decemberben dönthet érdemben az újabb lazításról (pl. kamatcsökkentés vagy LTRO). Így Mario Draghi szavai lehetnek majd igazán érdekesek; tesz-e közvetlen utalást az élénkíté lehetőségeire, avagy megpróbálja-e ismét 'lefelé beszélni' az eurót, ahogy tette azt az év elején.

Az elmúlt hét második felének jelentős csökkenését követően a technikai kép egyelőre nem sok újdonságot kínál: az EURUSD kurzusa továbbra is az emelkedő csatorna alsó trendvonala közelében billeg. Az emelkedő trendvonal, illetve az 1,3450-es támasz törése esetén jelentős tér nyílhatna meg lefelé; míg az 50-napos mozgóról elrugaszkodva újra a sáv középső tartománya felé kapaszkodhatna vissza a kurzus.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

GBPUSD

Az elmúlt napokban érkező, összességében pozitív csalódást okozó brit makroadatok hatására erősen valószínű, hogy a Bank of England jegybankárjai a 0,5%-os irányadó ráta mellett a kötvényvásárlások keretösszegén sem változtatnak majd; így az angol font számára -jelentős meglepetések hiányában- a következő héten érkező, negyedéves jegybanki inflációs jelentés lehet majd különösen érdekes.

A GBPUSD jegyzése a 21-, és az 50-napos mozgóátlagok közé ékelődve várta a csütörtöki kereskedés második felének izgalmait: így míg felfelé továbbra is az 1,6160-as szint jelentheti az első fontosabb ellenállást; a jelenlegi szintekről újra lefelé mozdulva el, az 50-napos mozgóátlag alá kerülve, az 1,59-1,5885-es zónából lefelé kitörve számíthatnánk újra az érdemi csökkenés lehetőségével.

GBPUSD
Kép: Admiral Markets

EURUSD, GBPUSD - technikai elemzés 2013.11.07.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!