Szárnyakat növesztett az OTP?

A BUX 11 913 pontnál 1,3 százalékos előnyt mutatott csütörtöki záróértékéhez képest péntek koradélután.
NAPI Online, 2009. február 13. péntek, 12:49
Fotó:

A blue chipek a délelőtt lerántott Magyar Telekom kivételével mind emelkedni tudtak, ám a prímet egyértelműen a délre 4 milliárd forint feletti forgalmat bonyolító OTP viszi. A bankpapír árfolyama 2500 forint felett volt péntek koradélután. A menedzsment várakozásainak megfelelő eredményt és jelentős elbocsátásokat közlő cég papírjainak jegyzése 4,7 százalékkal emelkedett.

A Molnak is sikerült áttörnie a zöldbe, 9445 forinton 0,6 százalékos előnnyel forog, ám az olajospapírt a szokásosnál jóval kisebb figyelem övezi pénteken, forgalma mindössze 200 millió forint volt délig.

Az ugyancsak pénteken jelentő FHB részvényei reggel még emelkedést mutattak, ám délutánra már 0,6 százalékos veszteségbe fordultak át 631 forintos egységáron. A papír forgalma így is szembetűnő, hiszen egy átlagos napi forgalomnak megfelelő 20 millió forint körüli kötésmennyiséget már a délelőtt folyamán magáénak tudhat a bankrészvény.

A Magyar Telekom papírjai tűnnek ma a legvolatilisebbnek, a távközlési cég részvényei reggel még emelkedést mutattak, majd délelőtt 6 forinttal 594 forintig estek vissza, hogy délre a csütörtöki záróértékhez érjenek vissza. Az MTelekom jelenleg 598 forinton áll.

A Richter reggeli előnye 27 500 forintra mérséklődött, ami 0,8 százalékos pozitívumot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK