Szárnyal a cukor ára

Huszonnyolc éves csúcsot ért el a nyerscukor ára.
NAPI, 2009. augusztus 6. csütörtök, 12:57
Fotó:

Csúcsra emelkedett a londoni határidős árutőzsdén a nyerscukor és a finomított cukor ára. Kereskedők szerint a rendkívüli drágulás oka, hogy igen erős kereslet várható a legnagyobb importőrnek számító Indiából, mivel ott igen rossz volt a termés.

Ugyanakkor a legnagyobb termelő országban, Brazíliában vontatottan halad cukornád betakarítás - írja az MTI-Eco.

A londoni árutőzsdén csütörtökön a nyerscukor ára októberi lejáratra fontonként (hozzávetőleg fél kilogramm) 0,36 centtel (1,9 százalékkal) 19,73 centere nőtt. Kereskedők szerint nincs messze az idő, amikor az ár eléri a 20 centet. A finomított cukor ára is rekord magasságba szökött, 519 dollárra tonnánként, többek között amiatt, hogy Mexikó a szárazság miatt nagyobb mennyiségre tart igényt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK