Szárnyal a Wizzair

Csaknem 25 százalékkal nőtt a Wizz Air légitársaság adózott eredménye pénzügyi évének első félében az előző évihez viszonyítva.
Domokos László, 2017. november 8. szerda, 09:47
Fotó: Napi.hu

A társaság által szerdán, a honlapján közölt kimutatás szerint az árbevétel 921 millió euróról, 24,8 százalékos emelkedéssel, 1,1 milliárd euróra nőtt, az üzemi eredmény pedig 292 millió eurót tett ki, ami 27,5 százalékkal több az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A légitársaság adózott eredménye 288,6 millió eurót tett ki, ami 24,6 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi szinthez viszonyítva - írta az MTI.

A pozitív eredmények hátterében a Wizz Air elemzése szerint az áll, hogy a járatok kihasználtsága 1,7 százalékponttal 92,8 százalékra javult, a kiegészítő árbevétel pedig utasonként 1,5 euróval magasabb lett a tavalyihoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK