Ebben nagy szerepe volt a Deutsche Bank Richter felminősítésének, aminek hatására a gyógyszergyártó a nap eleji 41 200 forint körüli szintekről viharos gyorsasággal tudott emelkedni. Napközben a csúcsát 44 000 forinton érte el a részvény, ami napon belül közel 7 százalékos növekedést jelentett. Végül 43 750 forinton zárt a részvény, ami 5,6 százalékos pluszt jelentett az előző naphoz képest. A kedvező értékelés a szektortárs Egisre is átragadt, hiszen a kisebbik gyógyszergyártó is tudott 3,6 százalékot erősödni. Ez 20 196 forintos záró árat jelentett. A négy vezető részvény közül az emelkedő olajár támogatásával a Mol tudta kihasználni legjobban az emelkedő napot. A magyar olajtársaság részvényeinek az árfolyama 3,3 százalékkal 18 590 forintra emelkedett szerdán. A nap végére ugyanakkor a Magyar Telekom is össze tudott szedni egy kis pluszt, ami elsősorban a pluszban nyitó amerikai tőzsdéknek volt köszönhető. A Telekom 0,3 százalékkal emelkedett a nap végére, ami 694 forintos értéket jelentett. Egész nap szenvedett viszont az OTP, amelynek az erejéből csak annyira tellett, hogy érintse előző napi záró árát. Az egész nap mínuszban forgó részvény iránt az emelkedő napon alig volt érdeklődés, így nem csoda, hogy 0,2 százalékkal 5600 forintra esett vissza az árfolyama. A BUX így összességében 2,3 százalékot tudott emelkedni, ami 22 252 pontos utolsó értéket jelentett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!