Az európai társaihoz hasonlóan a magyar tőzsde is jól teljesített kedden, a BUX értéke közel 0,9 százalékot erősödött, amihez 8,1 milliárd forintos forgalom párosult. A hazai benchmark ezzel a teljesítményével az élmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek versenyében a többi piac zárása előtt.

A hazai blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom fej-fej mellett haladt, mindkét részvény árfolyama közel 1,3 százalékot erősödött a kereskedés első szakaszában. A kereskedés második felében viszont az OTP árfolyama tovább erősödött, így a kereskedést 1,9 százalékos erősödéssel zárta, míg az MTelekom árfolyama 1 százalékos erősödéssel zárt kedden. A MOL árfolyama pedig közel 0,5 százalékot erősödött, amiben az is szerepet játszhat, hogy Tiszaújvárosban a TVK új, butadiént gyártó üzemének alapkő letételekor Hernádi Zsolt, a cég első embere hangsúlyozta a nyilvánosság előtt, hogy a vállalatnál minden rendben van

A hazai gyógyszercégek eltérően szerepeltek, a Richter a hétfői záróárfolyamán fejezte be a kereskedést, míg az Egis árfolyama 0,2 százalékot erősödött.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!